Bezmetalne krunice su pogodne za prednje zubeBezmetalne keramičke krunice su krunice koje se proizvode bez metalne osnove i time su sličnije prirodnim zubima. Materijal je prvobitno razvijen od strane Švajcarske firme Ivoclar Vivadent. Nema tamnih ivica i savršene je transparetnosti, bezmetalne krunice su savršenstvo moderne stomatologije koji će vam vratiti prirodan osmeh i sjaj zuba. Obični ljudi i neće primetiti da vi imate veštačke zube. One se prave od Cirkonijuma koji omogućava da se same krunice preciznije izrade. Prvo se uzima kompjuterski skeniran otisak koji se koristi za precizno brušenje i sečenje cirkonijuma do milimetarske preciznosti, i uz savršeno poliranje i idealnu boju dobijamo besprekornu estetsku krunicu.
Da li bezmetalnim krunicama mogu popraviti osmeh i izgled mojih zuba?

Da, ovim tretmanom možete napraviti radikalnu promenu na bolje. Možete popraviti boju, oblik i razmak izmedju zuba. Mnoge javne ličnosti ga koriste da bi došli do savršenog izgleda svojih zuba.

Da li ću ih osećati i dali to boli?

Kada se krunica postavi na zub vi je nećete osećati i neće boleti. Stari zub se obrusi i na njega postavi krunica koja idealno pristaje, ona sa postavlja vrlo malo ispod desni, time desni nisu ugrožene. Sam materijala je mnogo prihvatljiviji i negativne reakcije su veoma retke.

Jedan zub mi se razlikuje. Da li ovaj tretman može pomoći?

Da, keramičim krunicama možemo rešiti vaš problem. Pravom bojom, oblikom i položajem učinićemo da izgleda bolje.

Koliko traju?
Najčešće traju od 8 do 10 godina. Keramika je izuzetno otporna i malo se troši prilikom žvakanja. Naravno ako nas češće posećujete i održavate dobru oralnu higijenu možete i produžit vek trajanja i za više od 10 godina.