Rekonstrukcija zuba metalo keramičkim krunicamaMetalo keramičke krunice se koriste za potpunu rekonstrukciju jednog ili više zuba. One su pogodne u slučajevima kada je oštrćenje zuba veliko i ne može sa sanirati plombama, dok je koren zuba zdrav. One oponašaju zubnu krunicu kako u funkcionalnom tako i u estetskom pogledu.
Metalo keramičke krunice su iznutra uzradjene od metala koji daje čvrstinu i čini je izdržljivijom, i spolja od keramike koja je u boji i obliku ista kao i prirodni zub. One se mogu postavljati na pravim zubima, ali i na zubnim implantima. Pored ovih krunica koje korista metal kao osnovu, postoje i bezmetalne krunice koje se najčešće izradjuju od cirkonijuma koji i estekski je identičan sa pravim zubima.
Kada je zub potpuno uništen, ima li rešenja?
Da, ako je koren zuba u dobrom stanju, mi vam izradimo krunicu na preostalom delu, koja će u potpunosti povratiti estetski izgled i funkciju žvakanja.
Da li zubi sa krunicama izgledaju veštački?
Metalo keramičke krunice su preporučuju za zadnje zube koji se manje vide, dok za prednje zube preporučujeme skuplje bezmetalne krunice koje skoro i nemaju razlike sa prirodnim zubima i samo bi profesionalni stomatolozi mogli videti razliku.
Da li mogu popraviti izgled svog zuba krunicom?
Da. Ovaj postupak se često koristi da bi se popravio izgled, boja položaj ili veličina zuba. U estetskom pogledu dobićete savršen osmeh.
Od čega se prave?
Osnova metalne krunice se pravi od legura Chroma, Molidbena, Paladijuma dok je spolja keramika. Pored ovoga se za osnovu mogu koristiti zlatne i titanijumske podloge, ali su one znatno skuplje.
Da li je moguće popraviti stare krunice?
Ne. Nije moguće popraviti stare krunice, ne može se naneti novi porcelanski sloj, već se moraju zameniti novim.