Fileri / hijaluronska kiselina
Za vaš lepši izgledHijaluronska kiselina je materijal koji se infiltrira u kožu. Time se vrši korekcija bora, popravlja volumen, stimuliše proizvodnja kologena i elastina i revitalizuje kožu. Svi proizvodi koji mi u klinici koristimo poseduju CE oznake i odobreni su od Evropske unije.
Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u našem telu (u koži, pupčanoj vrpci, zglobovima, oku) koristi se za popunjavanje bora, brazda, podočnjaka, ožiljaka i sitnih bora. Koristi se za popravke odredjenih delova lica, kao što su: obrazi, usne, brada, vilica ali i za podmladjivanje ruku.
Osim stvaranja volumena, hijaluronska kiselina ima i sposobnost vezivanja vode, čime vraća vlažnost i elastičnost koži. Može se primeniti kao mezoterapija sa vitaminima i oligoelementima za podmladjivanje kože ili kao injekcija pod kožu. Potpuno se apsorbuje i može ostati od 6 do 18 meseci. Veoma je bezbedno i neželjeni efekti su veoma retki.

  • Procedura traje kratko
  • Efekat je vidan odmah, ali za potpun efekat je potrebno oko 15 dana
  • Nije potrebna posebna pažnja pre i posle tretmana.

Kolagen
Kolagen je deo elastičnih vlakana u koži, glavni je odgovoran za čuvanje napetosti. Količina kolagena je najviša na rodjenu i kada odrastemo smanjije se kako starimo, time uzrokujući opuštanje i starenje kože.
Induktori kolagena su implanti u koži koji stimulišu prirodnu proizvodnju istog u području gde su ubačeni. Time se povraća čvrstina i elastičnost kože i time se obnavljaju konture ovalnog lica.