Za lepši izgled vaših zubaLepi beli zubi su veoma cenjeni u današnje vreme. Ali neke namirnice i loše životne navike mogu ostaviti tragove na vašim zubima, pa zubi potamne ili postaju žućkasti. Pića poput kafe i vina ili pušenje direktno utiču na boju zuba.
Proces izbeljivanja zuba je sledeći:
– prvo se zaštite desni specijalnim gelom
– zatim se nanosimo sredstvo za izbeljivanje na bazi vodonik peroksida na zube

– nakon nanošenja sredstva naš stomatolog uz pomoć UV lampe niskog inteziteta osvetljava gel koji tada oslobadja molekule kiseonika i time podstiče izbeljivanje. tretman traje u 2 – 3 sesije u toku jednog sata.

Postupak je potpuno bezbolan, i nema potrebe za korišćenjem anestezije. Nakon tretmana je potrebno 24 sata izbegavati namirnice i pića koje ostavljaju mrlje. U toku njih zubi postaju porozni i mogu da apsorbuju boju iz hrane i pića.
Izbeljivanje daje rezultate samo na prirodnim zubima, i nema uticaja na zubne implatne i keramičke krunice.
Kada je vreme za lasersko izbeljivanje?
Vi sami odlučujete kada, jer lep osmeh je veoma cenjen kako od strane muškaraca tako i žena. Može biti veliki saveznik prilikom zavodjenja, na poslu ali i u mnogim drugim situacijama. Ovaj tretman pridonosi estetici osmeha, i mi ćemo vam ga učiniti besprekornim.

Postupak laserskog izbeljivanja zuba se smatra jednom od najvećih inovacija u stomatologiji.

Šta je lasersko izbeljivanje zuba?

To je inovativna tehnika kojom se laserom aktivira poseban hemijski proces, koji je potpuno bezopasan i doprinosi uklanjanju mrlja i poravljanju pigmetacije zuba.

Da li ovo mogu svi?
Izbeljivanje je pogodno za muškarce i žene iznad 17 godina koji nemaju proteze ili druge protetske nadoknade. Ako je zub potamneo previše, ovaj tretman me može dati zadovoljavajuće rezultate, u tom slučaje preporučujemo fasete.